07/2021 : Bouwkuip ontgraven in Duitsland

Deze maand is onze CAT336F (R445) afgereisd naar Duitsland. Zoals vele van onze projecten, is ook dit project weer een leuke uitdaging. Om dit werk te maken zijn er ook diverse customized uitrustingstukken mee vertrokken naar onze oostburen. Een verlengpijp om tot de juiste diepte te kunnen komen en een grijper die we kunnen aanpassen halverwege het werk.

Het eerste gedeelte van het werk bestaat namelijk uit het uitknijpen van de grond (diepte 3-5 meter) tussen de funderingspalen, die dienen als brug voeten. Wanneer we dieper gaan, zal de verlengpijp toegepast worden. Vanaf circa 7 meter diepte, komen we aan bij de stompen om daar nog een ruim 1 meter uit te graven. De schalen van de knijper worden vervangen door 60cm schalen om hier tot op de centimeter nauwkeurig de grond weg te halen en plaats te maken voor het onderwater beton dat hier gestort gaat worden.

Hoe dieper we komen, des de groter het grind en de stenen worden. Een precisie-werk.. en dat is exact wat wij leuk vinden om te doen!