03/2021 : Wiellader assistentie in Nederland

Veelal delen we internationale projecten, maar dichtbij huis werken blijft natuurlijk ook wel erg leuk. Want als oer-Hollands familiebedrijf, zijn wij ook erg gesteld op ons Nederlands koude kikkerlandje.

Dit keer staan wij op diverse bouwlocaties door Nederland heen. In opdracht van BAM, mag onze CAT950 wiellader assisteren bij een heiwerk-klus. De eindklant is TenneT, en het doel van het project is om hoogspanningsmasten inclusief de kabels te plaatsen ten behoeve van het Borsele I en II project. Dit gehele traject loopt dan ook van Borsele naar Kapelle, dit stuk neemt onze opdrachtgever voor haar rekening. Het tweede gedeelte, aan de overkant van Kapelle naar Rilland, neemt TenneT zelf het stokje weer over.

De BAM heeft als opdracht om totaal 24 tot 32 betonpalen te heien, deze palen variëren van 17,5 meter tot maar liefst 24 meter. De BAM boort de palen zelf de grond in, wij rijden onder andere met onze wiellader, kubels met een inhoud van 1500liter cement naar de kraan van de klant. Deze kraan stort vervolgens de inhoud in de heipaalkoker voor de juist fundering.

Onze CAT950 wordt goed ingezet, om met de diverse werkzaamheden te assisteren. Want geen bouwplaats is hetzelfde. Naast de kubels af en aan te rijden, leggen en verleggen we ook de rijplaten, helpen de totale equipmentspread op- en af te bouwen. Dankzij de juiste snelwissel wisselen we snel en veilig van uitrustingstukken, waardoor wij onze dienstverlening gemakkelijk kunnen geven ten aanzien van deze gevarieerde werkzaamheden.