11/2019 Keating Dinish Warf – Castletownbere in Ierland

Het is niet de eerste keer, en hopelijk ook niet de laatste keer, dat Van Tunen in Castletownbere in Ierland te vinden is. Een prachtig vissersdorp met een haven die natuurlijk uitgebreid dient te worden. De volledige werkzaamheden voor deze uitbreiding bestaan uit het bouwen van een 216meter lange kadestructuur, 66m lange combiwand, het baggeren van de aanleg-zijde naast de nieuwe kade uitbreiding, het bouwen van nieuwe golfbrekers.

De grote uitdaging in dit gebied is de harde rotspartijen op de bodem van het havengebied. Dit vraagt natuurlijk om een kundige technische oplossing. Samen met Saes International, leverancier van sloop uitrustingen voor machines zoals die van ons, hebben wij gekeken of het haalbaar is deze uitdagende klus te klaren.

Er werd gekozen voor een Epiroc HB7000 hamer, met een eigen gewicht van ruim 7ton, in combinatie met onze Caterpillar 390 triple boom configuratie. Met goed succes hebben wij Keating Construction geholpen om een stevige rotspartij op dieptes van -16/-18 meter weg te baggeren.

Photo credits: John Roberts