11/2019 Van Tunen 60 jaar!

Deze maand viert Van Tunen haar 60jaar bestaan! 

En of wij dit gevierd hebben! Want wat zijn wij trots dat we dit mooie jubileum mogen meemaken. Afgelopen 26 oktober hebben we in stijl stilgestaan bij deze mooie mijlpaal in het Apollo Hotel in IJmuiden. En we hadden nog meer te vieren: ook Jan van Tunen, die als tweede generatie ons bedrijf verder heeft op- en uitgebouwd, werd in het zonnetje gezet. Al 50 jaar werkt hij met ziel en zaligheid in ons familiebedrijf.

Het werd een onvergetelijk evenement! De sfeer was fantastisch, het eten en drinken heerlijk en de opkomst groot! Tussen de 400-500 klanten, leveranciers, voormalige en huidige medewerkers hebben met ons mee gefeest. Dank jullie wel allemaal! Niet alleen voor jullie bruisende aanwezigheid, maar natuurlijk ook voor de afgelopen 60 jaar!

Wil je nog even mee- en nagenieten van alle festiviteiten? Bekijk dan onze aftermovie:

Wil je meer weten over ons? lees dan verder:

Van Tunen nu en toen: 60 jaar historie

Wij zijn Van Tunen, een derde generatie familiebedrijf in kust- en oeverwerken, baggerwerken, grondverzet en mijnbouw.  Wij bieden project-, verhuur- en supportservices aan internationaal opererende bedrijven in de baggerindustrie, grondverzet, mijnindustrie, havenautoriteiten, maar bijvoorbeeld ook de maritieme sector.

We danken onze positie aan zestig jaar hard werken en zijn nog altijd even gedreven en vastberaden onze kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten voor en te delen met onze opdrachtgevers wereldwijd. Die servicegerichtheid is, samen met onze aantoonbare innovatiedrang en oog voor (kosten-)effectiviteit, precies wat ons onderscheidt.

Terugblik hoe het begon

(Opa) Jaap van Tunen groeide op in een familie die werkzaam was in de bouw. In 1959 besloot hij het over een andere boeg te gooien en begon voor zichzelf. In dat jaar richtte hij Van Tunen B.V. op. Het oorspronkelijke bouwbedrijf groeide in de loop der jaren uit tot gespecialiseerde verhuurder van groot grondverzetmachines, zowel bemand als onbemand, geschikt voor vele soorten werk in binnen- en buitenland.

Gedurende de jaren zestig werd de specialisatie en expertise ook buiten de Nederlandse grenzen gesignaleerd en was Van Tunen werkzaam op de eerste projecten in Duitsland en België. Uiteraard bleven wij ook onze focus op Nederland behouden. Complexe maar vooral uitdagende werken in Nederland, waarom Tata Steel Ijmuiden, ging Van Tunen met plezier aan. Via deze projecten is de ontwikkeling gestart van gespecialiseerde verhuurder tot onze hedendaagse specialiteit als “contractor”. Waarbij prachtige, duurzame projecten op basis van onder-aanneming (verhuur-) faciliteren en begeleiden.

Jan van Tunen aan het roer

In 1984 nam Jan van Tunen zijn vaders bedrijf over. Hij bouwde door middel van technische ontwikkelingen verder aan het specialisme. Sinds de oprichting is Van Tunen continue bezig om materieel aan te passen aan de behoefte van de klant en haar specifieke projecten. Aanpassingen aan uitrustingstukken, dumpers en uiteraard de long-reach hydraulische graafmachines. Wist u dat onze eerste triple boom giek al uitgevonden is in 1998?

Meedenken, adviseren, aanpassen of ontwikkelen van machines is de rode draad in onze zeer succesvolle historie waarbij service, veiligheid, innovatie en kwaliteit altijd centraal staan. Nauwe betrokkenheid bij de uitvoering van projecten is de basis van onze expertise en onderscheidend vermogen. Deze betrokkenheid stelt ons in staat de opdracht van de klant door middel van technische ondersteuning en advies, op de beste manier uit te voeren en eventuele hindernissen op een doeltreffende wijze aan te pakken. Als contractor doen wij veel meer dan het verhuren van machines. Hiermee onderscheiden wij ons en komt onze expertise en jarenlange ervaring het beste tot uiting.

Waar staan wij nu?

Inmiddels bestaat Van Tunen dit jaar 60 jaar en is gegroeid tot  een ervaren en veelzijdige marktpartij met wereldwijde faam! Een knappe prestatie binnen een branche met wereldwijd slechts enkele spelers. Reputatie en prestatie is in deze markt van levensbelang. Het feit dat Van Tunen een 60-jaar durende CV kan opschrijven illustreert constante kwaliteit. De passie voor het begeleiden van grootschalige projecten in de kust- en oeverwerken, baggerwerken, grondverzet en mijnbouw zit in ons bloed. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

‘Wij als derde generatie, zullen er alles aan doen om ons bedrijf verder te laten groeien en ervoor zorgen dat het uiteindelijk klaar is voor de volgende generatie!’