02/2021 : Somewhere in the Atlantic

Eind Afgelopen jaar zijn we met een paar van onze units en technisch support op een wel heel bijzondere reis gegaan. Locatie: ergens op een prachtig eiland midden in de Atlantische oceaan. Drie van onze CAT 390 excavators en drie stuks CAT 972/966  wheelloader werden opgeladen om te starten aan een lange tocht naar deze afgelegen bestemming. Vanwege contractuele redenen mogen we weinig ins-and outs vermelden over het project, de locatie nog onze klant(en), maar we kunnen wel een klein stukje vermelden over de werkzaamheden die wij voor onze opdrachtgever mogen verrichten.

Want na een paar weken onderweg te zijn geweest zijn wij inmiddels gestart met de voorbereidingen van de werkzaamheden. En dat houdt in dat we bezig zijn met het laden en lossen van zand en grind vanuit de schepen, die af en aan komen. Daarvoor staan onze excavators CAT 390 gestationeerd op nabij gelegen pontons, die nadat ze volgeladen zijn richting de wal worden gevaren. De wheelloader assisteert uiteraard om de lading correct te verdelen en het strategisch voor onze excavators klaar te leggen, zodat zij vervolgens de lading in een trechter aan wal kunnen laden. De lading wordt aansluitend getransporteerd door middel van transportbanden en vrachtwagens naar de projectlocatie.

De reden dat er pontons zijn ingezet tussen de vrachtschepen en de kade is omdat het niet mogelijk is om dicht bij wal te kunnen aanmeren met de vrachtschepen, dit vanwege de ondiepte en ook de deining maakt de situatie zo dat er een tussenhandeling nodig is. Met deze slimme tussenhandeling helpen wij natuurlijk graag!