05/2020 Nieuwe sluizen Terneuzen (Nederland)

Al vele mooie plaatjes van ons equipment hebben Social Media gepasseerd, dus het is vast geen verrassing meer als wij vertellen dat wij ook op een van de mooiste hedendaagse projecten te vinden zijn; Natuurlijk de nieuwe sluis in Terneuzen

Aannemerscombinatie Sassevaart bestaande uit BAM (de Nederlandse en Belgische zusterondernemingen BAM Infra en BAM Contractors), DEME (DEME Infra Marine Contractors B.V. en Dredging International N.V.) en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere N.V. zijn druk bezig een betere toegang en doorstroom van de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder te realiseren door middel van een nieuw sluizencomplex op te zetten.

Alle ins- and outs lees je natuurlijk op de site van de nieuwe sluis : https://nieuwesluisterneuzen.eu/organisatie

De afgelopen tijd is Van Tunen hier te vinden met onder andere een Caterpillar 390 triple boom om te kunnen baggeren op maar liefst -22 meter diepte, onze Caterpillar 349 is actief in het overslaan van materiaal. Daarnaast rijden onze dumpers Caterpillar 745 af en aan met zand en natuurlijk is onze bulldozer D6T LGP ook van de partij. Wat een fijne floot aan materieel!

Aan dit omvangrijke project zal tot 2022 gebouwd worden, voorlopig hopen wij dus fijn mee te werken aan dit imposante project.

Foto credit: Remco Kruis