05/2016 Tunnelontgraving in Berlijn DE

Na de eerste onderwater ontgraving werd Van Tunen in April 2016 wederom gecontracteerd voor het opeenvolgende gedeelte van de betonnen bouwput aan het snelweg/tunnelproject in Berlijn. Deze keer direct ingehuurd door de hoofdaannemer: een joint venture tussen HochTief en Max Bögl.

In deze tunnelsectie was er een extra technische uitdaging bestaande uit een overliggende brug die een aanzienlijk deel van de onderwater ontgraving verstoorde. Uit onze uitgebreide verhuur vloot werd ditmaal een gloednieuwe Cat 390 F add-blue long reach gemobiliseerd opnieuw uitgerust bakken, grijpers en extensies voor de grijper om te kunnen graven/ baggeren tot een diepte van -18 m.

Na installatie op een modulaire spud ponton werd de onderwater ontgraving opgestart door onze machinisten met een zorgvuldig gepland ontgraving schema om te waarborgen dat de grond onder de overliggen de brug volledig kon worden verwijderd zonder storing of beschadiging aan de brug. Het werk werd voltooid zoals gepland en de speciale hydraulische graafmachine werd in Juli 2016 gedemobiliseerd naar onze werf in Beverwijk en is nu beschikbaar voor de volgende klus!!